Luda planeta

“Imam 17 godina i OVAKO sam se obukla za školu, profesorica me odmah IZBACILA: Ovo je pravi SKANDAL”

Zamjenica direktora u jednoj srednjoj školi poslala je 17-godišnju učenicu kući, a sve zbog njene odjevne kombinacije.

Škola - Ilustracija/Nezavisne.com

Nedavno se u pokrajini Britanska Kolumbija u Kanadi odigrao na prvi pogled benigni, ali interesantni incident, koji je potom odeknuo u većini svjetskih medija.

Naime, zamjenica direktora u jednoj srednjoj školi poslala je 17-godišnju učenicu kući, a sve zbog njene odjevne kombinacije.

Karis Vilson – Društvene mreže

Naime, učenica Karis Vilson na časove je došla u bijeloj rolci i modernoj crnoj haljini na bretele do koljena, a uprkos tome što nije pokazala previše, jedna profesorka smatrala da je njen izbor neprimjeren.

Profesorka je Karis zamjerila to što haljina podsjeća na spavaćicu zbog čipke na porubima, a poručila je da je to “zbunjujuće” za nju, njenog asistenta i ostale učenike škole.

Ubrzo se oglasio i otac ove srednjoškolke Kristofer Vilson, koji je na društvenim mrežama podijelio video u kome poziva javnost da osudi potez školskog osoblja.

“Moja kćerka je danas krenula u školu sretna, puna samopouzdanja i spremna za učenje, a vratila se kući u suzama. Profesorka ju je prozvala pred čitavim razredom i osramotila, a to ne bi trebalo da se dešava u 2021. godini”, rekao je.

“Ako ste profesor i koncentraciju vam ometa odjeća učenika, onda se bavite pogrešnim poslom. Možda bi trebalo da probate da radite nešto drugo”, dodao je Vilson, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh