Luda planeta

“Dopisivala sam se sa ovim vojnikom 12 mjeseci i slala mu novac, a kada sam majci pokazala sliku srušio mi se svijet: Rekla mi je bolnu istinu od koje mi se okreće želudac”

Samohrana majka Džuli Prajs nedavno je sa britanskim medijima podelila gorko iskustvo sa kojim se suočila kada je povjerovala jednom muškarcu sa društvenih mreža koji je zapravo mjesecima pleo klupko laži kako bi izvukao novac od nje.

Vojnik - Screenshot

Ova 35-godišnjakinja je prodala svoj automobil, televizor i vjerenički prsten svoje bake, a sve kako bi platila letove svog virtuelnog ljubavnika kog je željela da upozna. Poslala mu je preko 5.000 funti, da bi se na koncu svega ispostavilo da je čovjek njenih snova bio najobičniji prevarant koji je koristio fotografije američkog vazduhoplovca Džonatana Ramosa, prenosi “Žena“.

Džuli se sa njim dopisivala više od 12 mjeseci putem “Vocapa”, a on je u potpunosti preuzeo identitet pomenutog vojnika, te se takođe predstavio kao Džonatan. Redovno mu je slala “Amazon” i “iTunes” poklon kartice, za koje je tvrdio da su mu neophodno kako bi pristupio Internetu iz vojne baze u Avganistanu.

“Stidim se toga, ali odlijepila sam za strancem. Vjerovala sam da je on osoba sa fotografija, da je vojnik i da se bori za svoju zemlju. Kada sad mislim o tome, osjećam se glupo, Ali, tada sam bila tek izašla iz dugogodišnje veze, otac mi je umro pet mjeseci prije toga. Znao je da sam ranjiva i tako me je i prevario”, priča ova Britanka.

Ona kaže da je sa cijelom pričom izašla u javnost kako bi upozorila druge žene.

“Ne želim da druge žene izgube sve što sam i ja jer su se spetljale sa prevarantima poput njega”, dodala je.

Džuli, koja ima dvoje djece od 11 i 4 godine, kaže da je ovaj neznanac počeo da joj šalje poruke na novogodišnje veče 2018. godine. Vremenom je počeo da govori da je voli, a uvijek je imao izgovore zašto ne mogu da se čuju putem video poziva. Počeo je i da joj traži poklon kartice i određene manje svote novca, a na kraju ju je zamolio i da mu pošalje 1.000 funti kako bi mogao da dođe u Veliku Britaniju da je upozna.

Skupila je novac prodajući svoj nakit, prsten svoje bake, a prodala je i svoj automobil za 400 funti. Ali kada je otišla na aerodrom u junu 2019. godine kako bi ga sačekala – niko se nije pojavio.

“Tek sutradana mi je poslao poruku u kojoj je tvrdio kako ga je komandant spriječio da dođe. Takođe, rekao mi je da će mu trebati još novca i ja sam mu povjerovala”, priča Džuli.

U oktobru 2019. konačno je sve ispričala svojoj majci Meri koja joj je otvorila oči i ukazala na to da je prevarena.

Kasnije je Džuli na Fejsbuk grupi koja raskrinkava različite Internet prevarante pronašla video na kome stvarni Džonatan Ramos objašnjava da su njegove slike ukradene sa zvanične Instagram stranice gdje ga prati preko 90 hiljada ljudi.

Naoružana tim dokazima, Džuli je kontaktirala svog online “dečka” i suočila ga sa njegovim lažima.

“Mislim da je bio iz Afrike i da je lažirao američki akcenat. Samo mi je spustio slušalicu. Želim da omognem ženama da izbjegnu ono kroz šta sam ja prošla. Ljudi često misle da samo starije žene padaju na ove zamke, ali evo ja imam 35 godina i uletjela sam pravo u jednu”, zaključila je Prajsova, prenosi “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh