Luda planeta

Baka probušila uši unuci bez dozvole roditelja, njihov potez šokirao: Jesu li dobro postupili?

Svekrva, koja tvrdi da se u njezinoj kulturi djevojčicama stavlja nakit odmah nakon rođenja, uzela je stvar u svoje ruke i odvela unuku u prvi studio kako bi joj probušila uši.

Nakit - Yumama.com

Nepoznata mama podijelila je s korisnicima Reddita priču o svađi sa svekrvom. Naime, čim je rodila kćer prije tri mjeseca, suprugova majka počela je ispitivati kada će joj probušiti uši. Žena je rekla da o tome ne razmišlja trenutno i da će takve stvari raditi kada dijete bude malo starije – i kada će sama moći odlučiti želi li to uopće ili ne.

Svekrva, koja tvrdi da se u njezinoj kulturi djevojčicama stavlja nakit odmah nakon rođenja, uzela je stvar u svoje ruke i odvela unuku u prvi studio kako bi joj probušila uši, prenosi Mirror.

“Suprug se također složio da nećemo još bušiti uši bebi, ali svekrva je ipak odlučila napraviti što je naumila. Jedan dan došla je čuvati djecu kod nas, a kada sam se vratila kući imala sam što vidjeti – djevojčica je imala probušene uši. Poludjela sam, osjećala sam se povrijeđeno. Suprug se s njom posvađao i rekao joj da ode.”

Nakon velikog incidenta, roditelji su odlučili zabraniti baki da bude na samo s djecom. “Jesmo li pretjerali s odlukom?”, pitala je korisnike koji su odmah zauzeli njihovu stranu.

“Ne, ona je pretjerala svojim postupkom”, napisala je jedna osoba, prenosi “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh