Luda planeta

Šta se desi kad komšija neće fasadu: Pogledajte ovaj slučaj i sve će vam se samo kazati

Komšija sa četvrtog sprata u jednoj zgradi na Obilićevom vencu u Beogradu odlučio je da ne želi fasadu, a da stvar bude gora – ta želja mu je ispunjena.

Fasada - Screenshot

Naime, svima nam je poznatao da saživot sa nepoznatim ljudima u zgradi nije lak i da svako ima svoje želje i prohtjeve. Rezultat takve jedne “farse” predmet je podsmijeha posljednjih dana u Beogradu.

Cijela zgrada prekrečena je sivom bojom, a samo oko prozora komšije sa četvrtog bijeli, goli, betonski zid.

Fasada – Screenshot

Oko svih prozora siva nova fasada, samo oko tri prozora na cijeloj zgradi fasade nema.

Otkako se ova fotografija pojavila na društvenim mrežama bukti rasprava u komentarima. Od onih kako čovjek možda nema para za fasadu, pa sve do onih kako odmah treba da ga se kazni. Našao se tu i pokoji šaljiv komentar.

– Možda čovjek nema para za fasadu – rekao je jedan korisnik Fejsbuka.

– Neshvatanje zakona, a još manje potezanja istog. Niko nije vlasnik fasade, pojedinačno. Vlasnik ste samo unutrašnje strane zida. Fasada je zajedničko dobro.

– Odnos prema zajedničkom dobru nije razvijen među plemenima Balkana – stoji u komentaru.

– Moguće da će on kasnije sam da uradi u svom stilu – našalili su se ljudi.

– Radi ko šta hoće, jer tako je u mogućnosti, pošto se zakon ne poštuje – stoji u komentaru.

– Kazna odmah. Nema u demokratiji hoću – neću. Većina odlučuje. Ako ti se to ne sviđa, kupiš kuću na selu, pa radi šta hoćeš – zaključio je jedan korisnik Facebooka, prenosi “Espreso“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh