Luda planeta

Usred nereda u SAD-u: Ukrala tortu i samo odšetala

Protesti zbog ubistva Afroamerikanca Georgea Froyda su se u SAD pretvorili u masovnu pljačku i vandalizam, a jedan snimak sa ulica Seattlea je privukao posebnu pažnju.

Žena, protesti - Youtube

Naime, usred velikih nereda jedna žena je snimljena kako prolazi sa cheesecakeom u rukama, a po svemu sudeći tortu je ukrala u obližnjoj prodavnici. To je zbunilo i novinarku koja je o tome izvještavala.

Takođe, čini se da je nosila i čašu za šampanjac.

“Uprkos svemu što se događa, ponekad se treba počastiti”, “Ionako bi ga bacili”, glasili su samo neki od komentara.

Podsjetimo, protesti su izbili nakon što je policajac Derek Chovin usmrtio, tokom privođenja, Georgea Froyda tako što mu je vrat pritiskao koljenom skoro 9 minuta.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh