Luda planeta

Rasturio benzinsku jer nije uspio natočiti gorivo

Jedan je Kanađanin potpuno pomahnitao kad je, prema pretpostavci policije, shvatio da prvo treba platiti gorivo, a zatim ga natočiti u automobil. Njegovo divljanje snimljeno je nadzornom kamerom

Ljutiti Kanađanin - Twitter

U kanadskom gradiću Brandon, provincija Manitoba, policija je prije desetak dana pokrenula potjeru za vandalom koji je svoj bijes okomio na – benzinsku pumpu. Sve se dogodilo još 25. aprila, ali nakon neuspješne potrage policija je bila primorana obratiti se javnosti kako bi neko eventualno prepoznao počinitelja i prijavio ga.

Kako bi, dakle, lakše pronašli čovjeka koji je rukama i nogama na sve moguće načine pokušao razvaliti pumpu za gorivo na benzinskoj stanici, objavili su i prilično bizaran, ali i nesumnjivo zabavan video s “mjesta zločina” snimljen nadzornom kamerom, piše “Bug“.

Na snimci se vidi pomahnitali muškarac koji udara po aparatu za pumpanje goriva, a iz policije su u javnost iznijeli i vjerovatan motiv za ovo nedjelo. Muškarac je, prema njihovom mišljenju, kasno shvatio da mu pumpa neće isporučiti gorivo ako ga ne plati unaprijed, u željenoj količini i iznosu. Ovakav način rada benzinskih pumpi nije neuobičajen u Kanadi, pa im nije jasno zbog čega ga je prepaid sistem za naplatu goriva toliko razljutio.

Nama se nekako logičnije čini da je on vjerovatno uplatio određeni iznos (tog dijela nema na snimci, pa zato možemo samo pretpostavljati) i da nakon toga nije dobio gorivo, iz ko zna kojeg razloga. U takvom scenariju i ne bi bilo čudo da je ljut (očito nema nekog dežurnog na pumpi), ali je svakako pretjerao iskaljivanjem bijesa prema samoj benzinskoj pumpi, kada je očito dobio živčani slom.

Kako bilo, video je na društvenim mrežama pregledan na desetine hiljada puta, a do sada ne znamo je li razbijač priveden pravdi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh