Luda planeta

Uhapšen jer je policajcima rekao “drugovi”

Protest grupe Splićana na Rivi na Praznik rada završio je intervencijom policije. Splitski aktivista Zoran Burić priveden je u stanicu zbog remećenja reda i mira.

Ubistvo u Splitu - Jutarnji.hr

Kako je javio “Dalmatinski portal”, problem je bio to što je Burić u nekoliko navrata policijskim službenicima kazao “druže”. Oni su to shvatili kao provokaciju i vrijeđanje službene osobe te su Burića pokupili u maricu i odveli ga u policijsku stanicu da mu uruče obavijest o počinjenom prekršaju, navodi “Index“.

Splićani su se na Rivi na javnom protestu “Izađi i bori se” okupili povodom obustave karantene te kršenja osnovnih ljudskih prava na slobodu govora, izražavanja, kretanja i rada, a jedan od zahtjeva im je obustava instalacije 5G mreže dok se ne dokaže da nije štetna.

Protestvuje se i u Zagrebu i Rijeci, a organizatori su poziv da izađu na svoje ulice uputili i građanima ostalih gradova u Hrvatskoj.

No o kakvom se god protestu radilo, teško je shvatiti da policija nekog hapsi zbog riječi “druže”.

Istovremeno, na obilježavanju godišnjice Bljeska u Okučanima dvojica muškaraca u majicama s natpisom “Za dom spremni” nisu uhapšena, a hrvatska policija je kao faktor u svom (ne)postupanju spominjala – jaku kišu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh