Luda planeta

Žena ušetala u poštu u Zagrebu, obavila šta treba, pa rekla da ima koronu!

Poštancki ured u zagrebačkom Zapruđu je zatvoren nakon što je danas prijepodne u njega ušetala žena pozitivna na koronavirus.

Strah - Book.hr

Žena je došla faksirati medicinsku dokumentaciju, a kad je sve obavila, prisutne je obavijestila da je zaražena.

“Oko 9.15 jutros na Trgu Ivana Meštrovića žena koja je bila zaražena koronom i bila u samoizolaciji je došla u poštu, obavila šta treba i onda javno rekla pred svima da ima koronu i da dezinficiraju poštu. Mi smo nakon toga zatvorili poslovnicu, pričekali epidemiologa, popisali sve ljude koji su bili unutra i dalje postupamo po uputstvima”, kazao je za “RTL” Valentino Rajković, Zapovjednik civilne zaštite Novi Zagreb.

“Kad dezinfikujemo poštu, epidemiolozi će vidjeti šta će se ljudima koji su bili unutra, staviti ih na testiranje ili ne”, dodao je.

Iz Hrvatske pošte rekli su da je iz preventivnih razloga zatvoren poštanski ured, obaviještena su nadležna tijela te će se postupiti shodno uputstvima civilnog Štaba.

Provjerava se cijela porodica zaražene žene, a kako neslužbeno saznaje “RTL“, svi su pozitivni na COVID-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh