Luda planeta

“Šalju me na psihijatriju jer sam se zaljubio u 50 godina mlađu djevojku”

“Nisam proganjao bivšu djevojku (20), samo sam bio zaljubljen, a sud me je proglasio krivim i sada moram da idem na psihijatriju u Gornju Toponicu”.

Zaljubljeni deda - Kurir.rs

Tvrdi to Siniša V. (70) iz sela Krušce kod Niša u Srbiji, koji je pred Osnovnim sudom osuđen zbog krivičnog djela proganjanja. Deda Siniša će morati da ide u duševnu bolnicu i to u ustanovu zatvorenog tipa, piše “Kurir“.

Naime, sud tereti ovog Nišliju da je proganjao 50 godina mlađu djevojku, s kojom je neko vrijeme bio u emotivnoj vezi.

“Siniša i oštećena su se upoznali 2017. godine. On joj se neko vrijeme udvarao, a onda su otpočeli i vezu. Njihova veza je trajala godinu dana, a Siniša joj je za sve to vrijeme i novčano pomagao jer je bila u lošoj materijalnoj situaciji. Problem između dede i njegove djevojke nastao je kada je ona našla novog momka i raskinula vezu. Pošto se deda zaljubio, počeo je da opsjeda bivšu porukama i pozivima, pa se ona obratila policiji za pomoć”, objašnjava izvor zbog čega je Siniša V. osuđen na psihijatrijsko liječenje.

Međutim, zaljubljeni Nišlija kaže „da on nije nikoga napao, niti maltretirao“.

“Samo sam htio da opet budemo zajedno, a duguje mi i pozamašnu svotu novca, a za to imam i dokaz – moje blokče, u koje sam lupao recke i zapisivao koliko mi je ostala dužna. Upoznao sam je preko nekog šofera. Bila je konobarica i ja sam joj se nabacivao. Nije odmah pristala da bude sa mnom, ali poslije nekog vremena jeste. Davao sam joj i novac i sve zapisivao. Malo sam to radio iz sažaljenja, jer živi u trošnoj kući, a onda mi je i prirasla srcu. Nisam ni slutio da ću zbog toga zdrav i prav da idem da se liječim u Toponici. Jeste da pijem lijek, jer sam bio depresivan, ali mislim da ću uskoro da prekinem s tom terapijom”, kaže deda Siniša i objašnjava zbog čega se njegova ljubavna priča završila.

“Počela je da me izbjegava, a tu se ispriječio i taj neki momak. Mene su trojica mladića pretukla, imao sam i povrede. To se desilo kada sam je tražio po Nišu, kada je izbjegavala moje pozive. To nije bilo proganjanje, nego sam htio da sjednemo i porazgovaramo”, kaže Siniša V.

Siniša kaže da, osim što je ogorčen zbog presude, sada želi da namiri i svoj dug.

“Kupovao sam joj telefone, plaćao račune. Samo jedan račun za telefon bio joj je 22.000 dinara. Pošto sam sve zapisivao i vodio evidenciju, ostala mi je dužna oko 500 eura”, kaže Sinša V. dok pokazuje blokiće s reckama.

Advokat: Nije opasan

Bratislav Savić, advokat osuđenog Nišlije, kaže da nije bilo razloga da njegov klijent bude osuđen na obavezno psihijatrijsko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa, jer on nije opasan po okolinu.

“Uložili smo žalbu na presudu, ali je ona odbijena. Deda nije kriv što se zaljubio. On nije opasan, već je zaljubljen. Ako ćemo pošteno, po svesci koju nam je pokazao, djevojka mu duguje novac”, napominje Savić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh