Luda planeta

Tinejdžeru pozlilo, a život mu je spasla djevojka udaljena 8.000 kilometara

Djevojka iz Teksasa je samo jednim telefonskim pozivom spasila život tinedžeru udaljenom 8.000 kilometara.

Ejdan Džekson - Facebook

Ejdan Džekson (17) iz britanskog Češira preko interneta je igrao video igrice sa djevojkom koja je u tom trenutku bila na drugom kontinentu, kada je iznenada dobio napad.

Hiljadama kilometara udaljena Dija Laora (20) odmah je alarmirala britansku policiju. Ona je posumnjala da ne što nije u redu kada je Ejdan naglo zašutio, pa je odmah na internetu potražila broj na koji bi mogla da pozove kako bi mu pružili pomoć.

Ejdanova majka, koja nije znala šta se dešava u sobi njenog sina, doživjela je pravi šok kada joj je policija pokucala na vrata.

Vidjela sam policijski auto, ali sam mislila da su u komšiluku zbog nekog drugog, a onda su nam pozvonili na vrata. Rekli su da je prijavljeno da je neko pao u nesvijest, a ja sam im rekla da ih mi nismo zvali. Kad su mi rekli da su dobili poziv iz Amerike, odmah sam požurila da provjerim Ejdana i pronašla sam ga u jako dezorijentisanom stanju – ispričala je Kerolajn.

Kako se veza nije prekinula, Dija je čula sve što se u sobi dešavalo.

Slušala sam kako medicinski tim i njegova majka ulaze u sobu i razgovaraju sa njim. Bila sam jako uplašena i zabrinuta, ali drago mi je da sam bila dovoljno prisebna da pozovem hitnu službu – rekla je ona, prenosi “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh