Luda planeta

OČAJNA KOALA ZAUSTAVILA BICIKLISTE I TRAŽILA VODU: “Bez straha nam je prišla”

Očajna koala pateći na vrućinama koje prelaze 40 stepeni Celzijusa na jugu Australije prišla je bez straha grupi biciklista i prihvatila ponuđene boce s vodom, prenose lokalni mediji.

Koala tražila vodu od biciklista - Jutarnji.hr

“Biciklisti nedaleko Adelaidea zaustavili su se kad su vidjeli koalu na sredini ceste i ona im je bez straha prišla čim su stali te se činilo da traži vodu”, kazala je Anna Heusler za 7news.com.au u petak.

“Naravno da smo stali jer smo je željeli skloniti s ceste”, rekla je.

“Stala sam s biciklom i ona mi je odmah prišla, dosta brzo za koalu, dala sam joj vodu iz svih naših boca i ona se čak i popela na moj bicikl”, piše “Jutarnji“.

“Niko od nas nije tako nešto nikad dosad vidio”, dodala je.

Požari bjesne sedmicama australskim jugom i istočnom obalom i rezultirali su smrću najmanje 2.000 koala, pokazala je parlamentarna istraga u decembru.

Životinje su uginule ili u požarima ili zbog manjka hrane i vode, prema predsjedniku saveza za očuvanje šuma i ekologu Dailanu Pughu.

Australijska ministrica okoliša Sussan Ley kazala je da je do 30 posto koala nestalo u požarima pogođenim područjima New South Walesa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh