Luda planeta

Iskoristila svoje tijelo da nauči djecu anatomiji

Ona je na sebe navukla kostim posebno spremljen za tu priliku i postala hit na društvenim mrežama.

Neki ljudi jednostavno obožavaju svoj posao i učiniće sve kako bi zainteresovali svoje đake. To je pokušala i jedna nastavnica iz Španije koja je svojim đacima slikovito pokušala da objasni anatomiju ljudskog tijela,prenosi Nezavisne.

Veronika Duke (43) nastavnica je 15 godina, a trenutno predaje trećem razredu. Tokom lekcija o ljudskom tijelu bila je posebno inspirisana, a ideju je dobila kad je na internetu naišla na čudan kupaći kostim.

“Znala sam da je djeci teško da vizuelizuju položaj unutrašnjih organa, pa sam pomislila da je vrijedno pokušaja”, rekla je nastavnica Duke, prenosi Miror.

Fotografije iz razreda podijelio je njen suprug Majkl Moratinom na Tviteru i brzo su postale viralne.

“Veoma sam ponosan na svoju suprugu i srećan sam što je sa mnom”, napisao je Moratinos.

Mnogi su imali samo riječi hvale na to što je Veronika uradila, ali je bilo i onih koji su naveli da bi to u pojedinim zemljama “bio veliki skandal”.

Nastavnica Duke je u svojoj školi već poznata po tome što koristi rekvizite i kostime da pomogne učenicima u učenju.

“Odavno sam odlučila da koristim kostime i maske za lekcije iz istorije”, rekla je i dodala da bi voljela da društvo prestane da na učitelje gleda kao na “lijene birokratske javne službenike.

“Mi to nismo”, zaključila je ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh