Luda planeta

“Kraj rata”: Ovaj pokrivač vam partner ne može “oteti” tokom spavanja

Tehnološka kompanija Simba tvrdi da je riješila viševjekovnu bitku bračnih parova tako što je izumila pokrivač koji partneri ne mogu povući sa jednog sa drugo.

Rotacioni pokrivač - Twitter

Krevet sa sistemom valjka čini da je pokrivač uvijek ravnomjerno raspoređen. Dok se korisnik noću “baca” i okreće, pokrivač se kreće s njim tako što se okreće kroz niz valjaka i zateže prije nego druga strana bude otkrivena.

Kompanija je počela da radi na ovoj ideji nakon što su otkrili da je krađa pokrivača jedan od glavnih okidača za sukobe partnera u Velikoj Britaniji tokom spavanja, navodi “RTCG“.

Vjeruje se da jedna na četiri osobe ima nemirnu noć zbog “otimanja” pokrivača, a jedna od šest osoba je okončala vezu zbog toga, piše Goodnewsnetwork.

Ovaj krevet bi se mogao svidjeti i ljubiteljima enterijera i čišćenja zbog funkcije daljinskog upravljanja rotacionom peglom u podnožju kreveta koja istovremeno čisti i pegla parom pokrivač.

Krevet “Duvet Diplomat” je u testnoj fazi i čekaju se reakcije potrošača.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh