Luda planeta

“Poziv i strast”: Suprug godine dobio laskavu titulu zbog iskrene objave o svojoj ženi

Prava ljubav mjeri se djelima, a ne riječima. Podrška koju pružate partneru i njegovoj ili njenoj karijeri vrijedi više od bilo čega na svijetu.

Odmor medicinske sestre dok suprug radi po kući - Facebook

George Cole je suprug koji bi svima trebao biti primjer jer svoju suprugu Ashley voli bezuslovno.

Ashley je medicinska sestra koja radi u višesatnim, napornim i često noćnim smjenama, a njen muž pritom brine za njeno emocionalno blagostanje, kućanstvo i njihovo četvero djece.

Kad je Cole podijelio njihovu priču na Facebooku, mnogi su se poistovjetili s njim i pružili podršku cijeloj porodici.

“Kad se oženiš medicinskom sestrom, oženiš i njen posao. Puno je propuštenih prilika, propuštenih događaja s djecom i obroka s porodicom. Duboko u sebi to prihvatate i shvatate da je to njihov poziv i strast”, započeo je objavu.

Dok Ashley radi do iscrpljenosti, suprug je podržava na svaki mogući način, piše “Index“.

“Dok moja medicinska sestra spava, tiho čistim kuću, perem suđe, spremam jelo i perem veš. Tako je barem sve čisto i spremno prije nego što ode na posao”, napisao je.

Cole također razumije koliko je emocionalna podrška važna.

Nurse lifeWhen you marry a nurse, you marry their job. There are a lot of missed opportunities. Missed events with the…

Gepostet von Cole George am Dienstag, 8. Oktober 2019

“Kad dođe kući, priča mi kakva joj je bila smjena. Priča mi o pacijentima koji umiru te da sve čini da im bude ugodnije, a uz sve to se bori da te emocije ne donosi u naš dom. Nazove me ujutro, 5 sati nakon što joj je smjena trebala završiti, samo da bi ostala budna. Tada joj dajem do znanja da je nevjerojatna majka, medicinska sestra i supruga. Daje 100 posto od sebe pa tako motivira i mene. Znam da, osim što ja spavam sam, i ona spava sama. Zato se pobrinem da krevet bude pospremljen kad se vrati kući”, nastavio je, prenosi Index.

Osim što brine za djecu, pomaže im u pisanju domaće zadaće, čisti dom i kuha.

“S djecom radim domaću zadaću, pripremam ručak i večeru za sljedeći dan. Sve tako da ona ne mora brinuti ni o čemu. Volim svoju medicinsku sestru, majku, suprugu i najbolju prijateljicu”, riječi su kojima je zaključio objavu zbog koje su mu mnogi dodijelili laskavu titulu “oca godine”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh