Luda planeta

Čestitke za Valentinovo stigle nakon osam mjeseci

Više od 160.000 ljudi u Sjedinjenim Državama zbog pogreške u sistemu prošle je sedmice dobilo sms-čestitke poslane za Valentinovo, ali sa zakašnjenjem od osam mjeseci.

Valentinovo - Blogspot.com

SMS-čestitke uistinu su poslane 14. februara, ali onima kojima su bile namijenjene dospjele su tek nedavno, piše “Zimo“. Pogreška se dogodila u mrežama svih većih operatera širom Amerike, a riječ je o Apple i Android mobilnim uređajima.

Syniverse, kompanija koja pruža usluge velikim telekomunikacijskim sistemima objasnila je da se dogodila pogreška u “internom krugu održavanja”.

Ona je izazvala burne reakcije nezadovoljnih korisnika na Twitteru. Neki su se žalili da su poruke nakon osam mjeseci dospjele sada već bivšim partnerima i partnericama, a pojedincima su stigle čestitke od rođaka i prijatelja koji su u međuvremenu umrli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh