Luda planeta

Minirao kuću da naplati osiguranje, pa ubio tri vatrogasca

Jedan prezaduženi Italijan je minirao svoju seosku kuću da bi došao do novca od osiguranja, ali je greškom ubio tri vatrogasca koji su mu pritekli u pomoć.

Uništena kuća - Twitter

Tužilac Enriko Ćeri je izneo da je Đovani Vinćenti istražiteljima rekao da je namjeravao da eksplozijom raznese svoju seosku kuću u Pijemontu, na sjeverozapadu Italije, tako što bi minirao kante s benzinom, ali navodno je pogriješio s tajmerom povezanim s kantama i time izazvao dvije eksplozije.

Kada su, nakon prve eksplozije, u utorak ujutro, vatrogasci došli ​​do seoske kuće, dogodila se druga, jača eksplozija, prenosi “Beta”.

Vinćenti je pritvoren u petak.

Tužilac Ćieri je danas rekao novinarima da je Vinćenti rekao istražiteljima da nije namjeravao da ubije vatrogasce.

Tužilac je rekao da je palikuća mogao da spriječi pogibiju da je vatrogascima rekao šta je uradio – da u kući ima miniranih kanti s benzinom.

Istražitelji su u kući našli priručnik za tajmer s kojim je Vinćenti petljao i pogrešno ga podesio.

Televizija “Sky TG24” je javila da je seoska zgrada bila renovirana i da je dvije godine bila neuspješno nuđena na prodaju.

Sahrani tri vatrogasca u petak su prisustvovali italijanski premijer Đuzepe Konte i drugi zvaničninici.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh