Luda planeta

Muškarac greškom kupio 1.000 kokoški putem online aukcije

Stiv Morov nije imao pojma u šta se upušta kada je stavio pozamašnu ponudu na novozelandsku aukcijsku stranicu Trade Me. Aukcija je bila organizovana za prodaju 1.000 kokoški.

Kokoška - Alo.rs

Mala farma se zatvarala i bilo je potrebno pronaći dom za ove životinje i to hitno. Morov je mislio da pobjednik aukcije može uzeti onoliko kokoški koliko želi, ali to nije bio slučaj.

Kada se aukcija zatvorila pomislio sam kako je super što mogu uzeti onoliko kokoški koliko želim, ali kada sam razgovarao sa čovjekom shvatio sam da dobijam svih 1.000. Bio sam zapanjen – rekao je Morov.

Vlasniku je rekao kako je njegova reklama bila zbunjujuća, ali se on nije složio s tim. Istakao je kako je reklama u kojoj se tri puta spominje 1.000 kokoški vrlo jasna. Sada Morov pokušava pronaći novi dom za kokoške jer ih nema gdje smjestiti.

On nije samo napravio grešku. Kontaktirao je utočište za životinje i oni su nam pomogli da kontaktiramo one koji su učestvovali u aukciji kako bi kokoškama pronašli siguran dom – rekao je stari vlasnik.

Nakon što je postavio svoj slučaj na društvene mreže udomio je oko 700 kokoški. Za sebe je zadržao 20. Sada traži dom za njih još 280, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh