Luda planeta

Zarazio sam sebe: Mirisao vlastite čarape nakon nošenja pa završio u bolnici

Muškarac je izjavio da je ovisan o mirisanju vlastitih čarapa koje je cijeli taj dan nosio. U tome je pretjerao ga je na kraju navedeni fetiš doveo do popratnog kašlja i ‘smjestio’ ga u bolnicu.

Čarape - Blogspot

Muškarac (37) iz kineskog Zhangzhoua,( nazvan samo Peng u lokalnim izvještajima), počeo je osjećati bol u prsima. U bolnicu je zaprimljen kao hitan slučaj i poslan je na rentgen kako bi se utvrdio uzrok njegove boli, kao i popratnog kašlja koji je razvio, piše 24sata.

Dijagnosticirana mu je gljivična infekcija pluća i zadržan je u bolnici na liječenju, a doktori su utvrdili pomalo neobičan uzrok njegovih problema. Naime, zaključili su kako je njegovo stanje najvjerojatnije uzrokovala navika da miriše svoje čarape nakon nošenja.

Gljivična infekcija koju je razvio na nogama proširila se na njegova pluća kad je mirisao čarape, pri čemu je udisao gljivične spore.

Sudeći prema izvještajima u lokalnim novinama, muškarac je rekao doktorima da je postao ovisan o mirisanju čarapa koje bi nosio tijekom dana. Kontinuirano i namjerno njušenje vlastitih čarapa najvjerojatnije je omogućilo da se gljivične spore (mikroskopske biološke čestice koje omogućuju reprodukciju i raspršivanje gljivica) prošire u njegova pluća, gdje su se razvile u gljivičnu infekciju.

– Infekcija se može pripisati i pacijentovom nedostatku odmora kod kuće jer je pazio na dijete, što je dovelo do slabljenja imunološkog sustava – rekao je dr. Mai Zhuanying u bolnici u Zhangzhouu.

Peng je zadržan u bolnici na liječenju, no očekuje se da će se potpuno oporaviti, prenosi IFL Science.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh