Luda planeta

Ko pokuša opljačkati vozilo električara, neće se dobro provesti

Električar Ray Taylor je odlučio na efikasan način da zaštiti svoje vozilo iz kojeg mu je ranije otuđen vrijedan alat.

No image - Haber.ba

Iz njegovog vozila je prije dvije godine ukraden alat vrijedan više od 10.500 maraka. Zato je odlučio da na bravu postavi električnu zaštitu. Ko ponovo pokuša provaliti u njegovo vozilo, strest će ga struja jačine hiljadu volti. Policija je provjerila Rayov sistem zaštite od provale, te su mu rekli da njime ne krši zakon.

Kada neko pokuša provaliti u njegov Citroën, prvo se uključi zvučni alarm. Ako se ogluši na ovo upozorenje, rizikuje da ga strujni udar.
Ovaj 61-godišnji električar iz britanskog Wolverhamptona se nada da će se na ovaj način zaštiti od lopova.

Ray želi zaraditi na svojem patentu. Trošak ugradnje ovakve zaštite na vozilo košta više od 810 maraka. Policija je poručila da bi podržala ovaj sistem pod uslovom da postoji istaknuto upozorenje.

Kako su istakli, tehnički jeste zakonit, ali vjerovatno neće podržati ovakav način borbe protiv provala i pljački, navodi “LadBible“.

Gepostet von Simon Fieldhouse am Samstag, 27. Juli 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh