Luda planeta

Nasjeli na prevaru: Iznajmili apartman za 120 KM, a kad su došli – razočarali se

Traženje apartmana na internetu uvijek je lutrija – ne znate što možete očekivati dok ne dođete na mjesto događaja.

Izgled sobe u realnosti - Herald.nz

Na fotografijama sve izgleda savršeno, a u stvarnosti se turisti nerijetko razočaraju.

Isto su doživjeli i turisti koji su došli na odmor u Novi Zeland.

Naime, ovi turisti su preko interneta pronašli sobu u jednoj kući po relativno niskoj cijeni a koja im je izgleda primaljivo i veoma sređeno.

Apartman – Trade Me

Međutim, sreća zbog toga ubrzo je prerasla u očaj jer ih je zavarala fotografija spavaće sobe, koja, kako su izjavili, uopće nije bila soba.

S jedne je strane sobe stajao maleni krevet s ogledalom, a s druge – mašina za rublje, koš za prljavo rublje te sudoper.

Ispostavilo se kako je soba koju su unajmili po cijeni od 120 KM za jednu semdicu boravka bila tek nadograđena praonica rublja u porodičnoj kući.

U oglasu je navodno stajalo kako se mašina za rublje smije upotrebljavati isključivo subotom ujutro, piše “NZ Herald”.

Također je navedeno da kuća ima velike vrtove s avokadom te spa. Oglas je u međuvremenu uklonjen s mrežne stranice “Trade Me”, s obzirom na pompu koju je izazvala pritužba gostiju, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh