Luda planeta

Muž joj je rekao da bira između njega ili 30 pasa, nije dugo razmišljala

Iili oni – ili ja, rekao je Mike Haslam svojoj ženi Liz nakon što je priznao da više ne može živjeti s njezinih 30 pasa. U braku su bili 25 godina. Liz je upoznala Mikea kada joj je bilo samo 16 i cijeli je život provela s njim, no to ju nije spriječilo da na prvo mjesto ipak stavi svoje pse.

No image - Haber.ba

Cijeloga života u dodiru je sa životinjama. Njezin je otac proizvodio hranu za životinje, a majka je bila uzgajivačica. Zbog velike ljubavi prema psima, Liz je imala želju osnovati sklonište za bul terijere koje niko ne želi, piše “Index“.

To je i učinila čim su se ona i Mike preselili u veću kuću. Liz u svom domu ima razne pse. Nekoliko njih je slijepo, neki su gluhi, a mnogi su bili korišteni za borbe i imaju razna oštećenja. Liz se brine o njima 18 sati u danu i kaže da od tog posla nema predaha.

No naglašava kako je sama odabrala taj posao te da ga nikad neće prestati raditi. Ona i njezini psi žive od donacija dobrih ljudi. Liz se odrekla vlastitog života i ljubavi kako bi pomogla psima koje niko ne želi. Mnogima to nije shvatljivo, no isto tako, mnogi su joj na tome zahvalni.

Šta vi mislite?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh