BiH

“Ćevap fest” u Banja Luci posjetilo više od 20.000 osoba

Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, iako im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.

No image - Haber.ba

Tokom ”Ćevap festa”, banjalučke ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama taj, gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista, prenosi “Fena”.

”Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog ‘Ćevap festa’, ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, također, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje”, poručili su organizatori, za “Fenu”. Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – ”Kod Muje”, a u stopu ih prate ”Zlatna kruna”, ”Biljana” i ”Stari recept”. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali sudionici– ”Zamola”, ”Mira M”, ”Limun žut”, ”Druga priča” i ”Akvana”.

Manifestaciju su organizirali Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije grada na Vrbasu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh