Luda planeta

Mnogi su ostali iznenađeni prizorom iz kupatila u Njemačkoj: “Pa to je kod njih normalno”

Iako mogu pripadati istom civilizacijskom krugu, običaji pojedinih kultura često su iznenađujući za pripadnike drugih kultura unutar tog velikog kruga.

Kupatilo - Blogspot.com

Tako je njemačka pa i balkanska navika da veš mašinu drže u kupatilu iznenadila neke tviteraše nakon što je jedna korisnica te društvene mreže objavila kako je u Njemačkoj normalno da se veš mašina drži u kupatilu, a ne u kuhinji kako je to običaj u nekim dijelovima svijeta poput Velike Britanije.

U svom tvitu napisala je:

“U Njemačkoj je najnormalnija stvar da u kupatilu držite veš mašinu, a ne u kuhinji gdje zasigurno ne pripada???? IM- – napisala je tviterašica, na što su mnogi komentarisali da je takav običaj i u njihovim zemljama, dok su neki dali argumente zašto bi veš mašina ipak trebala biti u kuhinji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh