Luda planeta

SPLIĆANIN probušio zid na zgradi kako bi imao LJEPŠI POGLED

Korisnik Tvitera pod jednostavnim nadimkom D, objavio je pomalo neobičnu fotografiju zgrade iz Vukovarske ulice u Splitu.

Rupa na zgradi u Splitu - Twitter

Naime, uvjeren je, kao i gomila ljudi na društvenim mrežama gdje se slika masovno dijeli, da je jedan od stanara na šestom spratu zgrade isjekao dio nosećeg zida svog balkona.

Pretpostavka je da je stanar naprosto poželio malo bolji pogled nego što ga imaju njegove komšije, čiji su balkoni ograđeni sa zidovima s tri strane.

Kako kaže autor fotografije, prilično je nemoguće ne ugledati rupu u zidu, pogotovo ako ste u automobilu na semaforu ispod zgrade i čekate da vam se upali zeleno svjetlo.

Međutim, ova rupa nije baš nova, a čini se da bi tamo još dugo mogla i ostati. Prema opciji “Street View” na Google mapi, ta rupa je na zgradi najmanje osam godina.

Googleov automobil je po Vukovarskoj ulici prošao još 2011. godine, a na slici iz tog perioda je jasno vidi rupa na balkonu.

Naravno, postoji mogućnost da je rupa dio originalnog projekta zgrade, ali ako jeste, prilično je neobičan detalj, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh