Luda planeta

Mostarski žargoni: Čuj pola dva

Svjetlan Steve Skakić je mostarac sa adresom u Perthu (Zapadna Australija), koji svojim video klipovima dočarava Mostarske žargone.

Steve Skakic-Svita- facebook

Prije nekoliko dana na svom Youtube kanalu „Oliwud Official“ objavio je video pod nazivom “Čuj Kokaaakola – Čuj iz Mostaaara – Kako Mostarci zapravo kažu”, koji je postao pravi hit na ovim prostorima.

Skakić na humorističan način dočarava razlike u izgovoru riječi Mostaraca sa pojedinim dijelovima naše zemlje. Objavio je i novi video pod nazivom “Čuj pola dva- Mostarci pravilno kažu- Gonjati, Piva i Pasti- Baš tako”. Skakić kaže da je u pomenutom videu sve obrazloženo ko pravilno izgovara sa primjerima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh