Luda planeta

Zaljubila se u beskućnika i promijenila mu život

Par iz Velike Britanije zaljubio se uprkos neobičnim okolnostima u kojima su se upoznali.
Katie Nicol upoznala je svog partnera Jona Haynesa dok je on bio beskućnik. Katie kaže da se između njih istog trenutka osjetila “hemija”, uprkos tome što je Jon dane provodio na ulici.

Ona je svaki dan odlazila i sjedila s njim na mjestu gdje je obično bio, nedaleko od štanda sa sladoledom. Uskoro su razmjenjivali ljubavne poruke, piše britanski “Metro”. Haynes joj je pisao pjesme, a ona ga je pozvala na večeru.

U roku od tri mjeseca par je počeo da se zabavlja. Jon više nije beskućnik, a u međuvremenu je našao i posao. Par je u vezi već osam mjeseci, prenosi Super žena.

“Odmah smo kliknuli, izgledao je tako iskreno”, rekla je Katie, koja iza sebe ima već jedan brak i dvoje djece. “Naša veza postala je mnogo jača. Svaki dan se smijemo, ma samo se smijemo sve vrijeme.”

Par se upoznao na plaži Links u Kletorpesu prošlog juna. Jon, koji je bio navučen na heroin, bio je beskućnik 18 mjeseci. Katie mu je pomogla da preokrene život, a čak je upoznao i oca, kojeg nije vidio od svoje šeste godine.

“Pomogla mi je mnogo, na toliko različitih načina”, rekao je Jon, koji je dodao da mu život u šatoru blizu plaže nije bio nimalo lagan. Priznao je da je više puta dobio batine, da su ga ganjali i pljuvali,pise radiokameleon.

Katie, pomoćna učiteljica za djecu s poteškoćama u učenju, otkrila je kako su se upoznali.

“Nekoliko dana sam ga viđala da sjedi na tom mjestu i jednog dana sam odlučila da mu priđem i pitam ga koja je njegova priča”, rekla je i dodala da su odmah “kliknuli” te da ga je od tada posjećivala svaki dan. “Rekao mi je da želi da promijeni svoj život pa smo odlučili na tome da radimo zajedno.”

Počeli su jedno drugom da ostavljaju poruke u Jonovim cipelama – koje je ostavljao kad bi išao u šetnju. Prva poruka od Katie bila je pitanje Jonu koja mu je omiljena hrana, ali veoma brzo to se pretvorilo u ljubavna pisma.

Jon je postao beskućnik nakon što je proveo više od dvije i po godine u zatvoru. Osuđen je za napad na čovjeka kojeg je uhvatio u krevetu sa svojom bivšom djevojkom, rekla je Katie. Kada je prosio, Jon je imao karton, na kojem je pisalo: “Njen advokat je bio bolji od mog”.

Katie ga je pozvala da se istušira, na šišanje i večeru dva mjeseca nakon što ga je upoznala. “Nisam bila zabrinuta kad je prvi put došao u moju kuću, osjećala sam odmah da mogu da mu vjerujem”, objasnila je. Ubrzo su se zaljubili, a Katie mu je pomogla da se riješi zavisnosti od droga. Katie kaže i da su reakcije njenih bližnjih bile podijeljene. Iako ju je većina podržavala, neki su imali velikih problema s prihvatanjem toga.

“Ljudi se upoznaju na Tinderu i mislim da je to opasnije nego sjediti i razgovarati s nekim četiri mjeseca”, kaže Katie, koja je i dogovorila sastanak Jona s ocem Gerijem, kojeg nije vidio 25 godina. Jon kaže da će zauvijek biti zahvalan Katie za sve što je učinila za njega. “Sanjao sam o tome kad sam spavao na plaži, da neću biti zauvijek ovdje”, rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh