Luda planeta

Penzionisani Englez krenuo u Rim vidjeti papu, uhapsila ga njemačka policija!

Jedan 81-godišnjak iz engleskog Newcastlea postao je hit na internetu nakon što je umjesto u Rimu, završio u malenom njemačkom gradiću.

Navigacija - Ilustracija/Blogspot.com

On je, naime, odlučio posjetiti Rim i vidjeti papu Franju, a na put je krenuo svojim automobilom. Uključio je navigaciju i krenuo za Rim.

Međutim, stigao je puno ranije nego što je mislio, a neobično mu je bilo kako oko njega nema velebnih građevina po kojima je prepoznatljiv ovaj italijanski grad, piše “Večernji“.

Zaustavio se sa svojim Jaguarom uz cestu, ali nije povukao ručnu kočnicu pa je udario saobraćajni znak na kojem piše kako je Rom udaljen jedan kilometar.

Starac je tako završio u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, a zbog udarca u saobraćajni znak morali su ga pregledati i doktori Hitne pomoći.

Penzioner je inače Italijan pa ga je očito zbunila navigacija koja mu je umjesto Roma (Rim na italijanskom) ponudila Rom (gradić u Njemačkoj).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh