Luda planeta

Komšiji oteo 18 ovaca i tražio 1.000 maraka da mu ih vrati

Šezdesetsedmogodišnji S. N. iz Sokoca podigao je u ponedjeljak policiju na noge, nakon što je komšiji oteo 18 ovaca, a zatim za povrat tražio novac, objavio je “Avaz” u utorak.

Ovce - Blogspot.com

Kako saznaje sarajevski list, riječ je o Svetozaru Novoselu. Sve je počelo u ponedjeljak kada je Novosel prvo verbalno prijetio komšiji da će ga ubiti. Zatim je ukrao njegove ovce i zatvorio ih u svoju šupu. Komšiji je poručio da će mu 18 grla sitne stoke vratiti ako mu donese novac. Izvor blizak istrazi otkrio je da se radi o 1.000 KM.

Oštećeni je alarmirao policiju, koja je ”oslobodila” stoku i vratila je vlasniku. Policajci su, zbog upućenih prijetnji, iz predostrožnosti pretresli kuću i pomoćne objekte Novosela. Tom prilikom pronašli su nekoliko bombi, bajonet i municiju.

Tako se Novosel, osim za kaznena djela ugrožavanje sigurnosti i samovlašće, sumnjiči i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh