Luda planeta

Dobio crveni karton pa prekinuo utakmicu ugasivši reflektore na stadionu

Za ime Julius Muraga vjerovatno niste čuli, ali su nakon utakmice Oxfordshirea i Cheltenham Saracensa mnogi u Engleskoj pomislili da je “lud kao struja”.

Mrak na terenu - Screenshot/Twitter

Kad kažemo da je jedan igrač preuzeo kontrolu u svoje ruke obično se misli na neki vanserijski pogodak, to kako je dijelio lopte ili čuvao loptu.

Međutim, Muraga je odlučio meč tek nakon što je u 73. minutu dobio crveni karton i otišao u svlačionicu.

Samo nekoliko desetina sekundi pošto je izašao sa terena, cio stadion se našao u mraku. Ispostavilo se da je Muraga u svlačionici pronašao osigurače za struju, pritisnuo onaj koji je bio za svjetla na terenu i pogasio ih.

Da sve dobije i komičnu notu, mislio je da je to prekidač za tuševe. Kasnije se pravdao da to nije uradio namjerno. Utakmica je bila prekinuta oko pet minuta prije nego što su svjetla upaljena, a Cheltenham pobijedio 3:1.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh