Luda planeta

Stanovnici najstrmije ulice u Velikoj Britaniji vežu automobile za stubove rasvjete

Stanovnici najstrmije ulice u Velikoj Britaniji su bili primorani iskoristiti pomalo bizarno rješenje kako bi osigurali svoje automobile.

Ulica u Bristolu

Radi se o ulici Vale u Bristolu čiji nagib iznosi 22 stepena. Hodanje ovom ulicom rezultira bolovima u nogama, a biciklisti je koriste za testiranje svoje spremnosti, piše “Klix“.

Ova ulica je uvrštena na listu najopasnijih na svijetu, a stanovnica Julie Wheat koja u njoj živit više od 20 godina, vidjela je ljude kako se “skijaju” niz nju.

“Ubacite automobil u prvu brzinu, pritisnete papučicu gasa i nadate se da niko ne ide niz ulicu. Kada krenete, morate se nastaviti penjati”, izjavila je Wheat.

Stanovnica Katherine Haddow je rekla da se obavezno drži za ogradu u slučajevima kada je cesta mokra, a vrijeme hladno. Također, vlasnici automobila su primorani vezati svoja vozila za stubove rasvjete nakon parkiranja.

Međutim, strma ulica ponudi i zabavu jer se svake godine na njoj održava takmičenje u kotrljanju jaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh