Luda planeta

Žena je čistila groblje svojih rođaka kada je osjetila da joj je nešto upalo u oko: I doktori su bili zgroženi kad su shvatili o čemu je riječ

Nije mogla da potpuno zatvori oči, a kada sam ih izvukao iz oka sve pčele su bile žive – rekao je doktor.

Doktor Hong Či Ting - Screenshot/YouTube

Rečenica “upalo mi nešto u oko” dobija potpuno drugačiji smisao na primjeru žene (28) sa Tajvana, kojoj su doktori u oku pronašli četiri pčele.

Žena, identifikovana samo kao He, čupala je korov kada su joj insekti uletjeli u oko.

Doktor Hong Či Ting iz Univerzitetske bolnice “Fujin”, rekao je za “BBC” da je bio šokiran kada je za noge izvlačio četiri milimetra dugačke pčele.

Kako im samo ime kaže, znojne pčele privlači znoj, pa često slijeću na ljude. Male su i ljudi ih često zamijene sa muhama.

He kaže da je čistila korov na groblju svojih rođaka kada su joj insekti uletjeli u lijevo oko. U jednom trenutku punuo je vjetar i isprva je mislila da joj je prašina ušla u oči.

Nekoliko sati kasnije, međutim, oči su joj otekle i nije mogla da gleda na lijevo.

– Nije mogla da potpuno zatvori oči. Pogledao sam mikroskopom i vidio nešto crno što je izgledalo kao noga insekta. Uhvatio sam jednu i polako je izvadio. Onda još jednu, pa još jednu. Sve su bile žive – objasnio je doktor Hong, profesor oftamologije, prenosi “Telegraf“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh