Luda planeta

Pokušali ukrasti nov Golf GTI direktno s teretnog voza!

Postoje lopovi koje nikada ne uhvate, ali i oni manje spretni koji u nesvakidašnjim situacijama ostanu bez plijena.

Krađa golfa - Twitter

Upravo takav primjer dolazi iz Njemačke, gdje su lopovi pokušali ukrasti novi novcati VW Golf GTI direktno s teretnog voza.

Prvi dio krađe je uspješno odrađen i auto su skinuli s voza, ali onda su se zaigrali i u pokušaju bijega završili zaglavljeni između zaštitne ograde kolosijeka na stanici nedaleko od Münchena.

Naime, auto su uspješno spustili preko rampe kućne izrade, a potom su skinuli dio zaštitne ograde kako bi se provukli autom.

Međutim radijus okretanja Golfa je bio veći od planiranog pa Golf nije uspio postići dovoljan ugao skretanja te je na koncu zapeo na stupićima, piše “Index“.

Lopovi su u panici ostavili auto upaljen i pobjegli, a jedini plijen koji su odnijeli su dva infotainment sistema koja su prije pokušaja krađe otuđili iz druga dva vozila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh