Luda planeta

Samo u Hrvatskoj: Žena tvrdi da joj poštar nije ni pokušao dostaviti paket

Puno ljudi se u posljednje vrijeme žali na praksu poštara Hrvatskih pošta (HP) koji često ostave cedulju a da ne, kako tvrde brojni građani, pokušaju dostaviti paket. O ovom problemu pisalo se u više navrata.

Poštar - Screenshot/YouTube

Slobodna Dalmacija” sinoć je objavila snimku koju im je ustupila jedna Splićanka sa zagrebačkom adresom. Snimka potiče od nadzorne kamere, a prikazuje ulaz u jednu zgradu. Na snimci se vidi poštar kako ispisuje nešto i lijepi na vrata. Žena tvrdi da joj je tog dana trebao stići paket. Čekala ga je kod kuće, ali ga nije dočekala. Na ulazu u zgradu našla je samo ceduljicu. Kako tvrdi, poštar joj ga nije ni pokušao dostaviti.

“Naručila sam, dakle, paket iz Njemačke kojeg je od DHL-a preuzela Hrvatska pošta i naručila njegovu dostavu baš na određeni datum. Toga dana sam se mijenjala za popodnevnu smjenu jer sam htjela dočekati poštara koji obično dostavlja poštu od 11.30 do 12.30. I tako, čekam ja cijelo jutro, a njega nema… Kad je prošlo 13 sati, spustim se u ulaz zgrade i vidim ceduljicu, odnosno obavijest o neuručenoj pošiljci na oglasnoj ploči.

Razbjesnilo me to, naravno, čitav dan stojim kući i niko mi, sasvim sigurno, nije zvonio na parlafon, ni na vrata stana. Kako znam da imamo kamere u zgradi, odem do predstavnika stanara i zamolim ga da pregleda snimke. Imala sam što i vidjeti – poštar mi je obavijest o pošiljci fino zalijepio na parlafon, dakle, ne samo da se nije imao namjeru popeti do moga stana već mu je bio problem ući u zgradu i ceduljicu ubaciti u sandučić. Na sreću, komšinica je vidjela na parlafonu i zalijepila na oglasnu ploču u ulazu, što je vidljivo na snimci”, priča žena.

Iako je pisala pritužbu i priložila videosnimku, iz HP-a joj isprva uopšte nisu odgovarali, da bi joj kasnije, ipak, uputili izvinjenje uz objašnjenje da za slučajeve poput njenog nije određena odšteta. I ne samo to, čitateljica je za svoj paket na kraju morala platiti ležarinu u poštanskom uredu.

“Sigurna sam poprilično da poštar toga dana uopšte nije ponio moj paket koji je težio dva kilograma, već da je išao s namjerom da mi ostavi samo ceduljicu. To, naravno, ne mogu dokazati”, govori A. R.

“Velik broj paketa se uopšte ne ponese na teren, nego ih se ostavi u poštanskom uredu. Poštari to čine uz prešutno odobravanje nadređenih. Oni nisu glavni krivci i zato što im se dodijeljeni rajoni stalno povećavaju, a njih je sve manje… Najviše se problema događa kad poštara koji je otišao na bolovanje i godišnji mijenja privremeno njegov kolega. Taj se sigurno neće toliko truditi da donese paket na vrata stana”, tvrdi za “Slobodnu Dalmaciju” jedan bivši hrvatski poštar.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh