Luda planeta

“Bejbi bum”: U isto vrijeme trudne sve medicinske sestre u bolnici

Zanimljiva situacija zadesila je Maine Medical Center, glavnu bolnicu u Portlandu, u američkoj saveznoj državi Mejn, gdje sve medicinske sestre “babice” u isto vrijeme očekuju bebu.

Istovremena trudnoća 9 babica u bolnici - nbcnews.com

Ovaj “bejbi bum”, kako ga Amerikanci nazivaju, postao je viralan na internetu, a fotografija na kojoj osam od ukupno devet trudnih medicinskih sestara ponosno pokazuju svoje stomake brzo je preplavila društvene mreže.

Jedna od babica čak očekuje blizance, a sve će se poroditi u periodu između aprila i jula.

All news organizations seeking information or photos of our expectant nurses may use anything here: https://mainehealth.org/news/2019/03/nine-nurses-experience-their-own-baby-boom

Gepostet von Maine Medical Center am Dienstag, 26. März 2019

“Zaista je posebno dolaziti svaki dan na posao i gledati koleginice koje isto kao i vi svakodnevno posmatraju kako im stomaci rastu. Razgovaramo o našim iskustvima i zajedno prolazimo kroz drugo stanje”, kazala je jedna od sestara Amanda Sper za magazin Women’s Health.

How’s this for a baby boom? Nine of our nurses (8 of whom are in this photo) are expecting babies between April and July! Congratulations!

Gepostet von Maine Medical Center am Montag, 25. März 2019

Druga sestra Samanta Giglio, koja očekuje drugo dijete, kazala je kako je zadovoljstvo svjedočiti situaciji u kojoj se sve koleginice brinu jedna o drugoj, prenosi “B92“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh