Luda planeta

28 godina glumila da je slijepa: Istinu nisu znali ni roditelji, ni muž!

Žena iz Španije Karmen Jimenez se punih 28 godina pretvarala da je slijepa. Nakon povrede očiju ova žena je roditeljima i prijateljima saopštila da je potpuno slijepa i toga se držala sve do danas.

Ljudsko oko - Oci.rs

Gotovo tri decenije njeni najbliži su vjerovali da je slijepa, a Karmen se tako i ponašala. Međutim, samo se pretvarala, a njen vid je savršen.

Zašto bi neko glumio da je slijep gotovo trideset godina?

Karmen je to objasnila činjenicom da mrzi da pozdravlja ljude na ulici i razgovara s njima. Njen muž novinarima je rekao da mu se ponekad činilo da Karmen gleda televiziju, ali ga je činjenica da mu supruga uopšte nije slijepa zaista šokirala.

Špankinja je rekla da nikad nije bila društvena osoba i da joj je odgovaralo da ljudi misle da je slijepa, kako ne bi morala da razgovara s njima i pozdravljati one koji joj se ne sviđaju.

Karmen se, osim sa svojim najbližima, mora suočiti i sa zakonom, jer je kao ‘slijepa’ osoba imala finansijsku pomoć države, piše “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh