Luda planeta

Morbidno: Pobijedila na takmičenju “Miss Hitler”, a sada joj prijeti ozbiljna zatvorska kazna

Britanka Alice Cutter pobijedila je na izboru za “Miss Hitler” pod imenom Princeza Buhenvalda, po koncentracionom logoru, a sada joj zbog toga prijeti ozbiljna zatvorska kazna, prenosi Avaz.

Alice

Strani mediji posljednjih godina često su izvještavali o izvjesnim izborima za najljepšeg nacistu koji se organiziraju putem društvenih mreža. Ovo je bilo jedno od takvih takmičenja, održano u Velikoj Britaniji, a dobilo je i sudski epilog. Iako je bilo pojedinaca kojima se sve učinilo kao neslana tinejdžerska šala, britanski sud na kojem se vodi postupak shvatio je sve vrlo ozbiljno, te pobjednici koja ima tek 22 godine nimalo nije lako.

Njen zločin je, kako se navodi, članstvo u jednoj strogo zabranjenoj neonacističkoj grupi, a organizirano takmičenje zapravo je bilo paravan za vrbovanje novih članica. Njeno ime, također, jasno je ukazivalo na nekadašnji nacistički logor, prenosi “Avaz“.

Osim njoj, sudi se i njenom partneru Marku Jonesu i još trojici njihovih kolega od kojih je jedan još maloljetan. Jones (24) je, inače, na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj nacistički salutira upravo u logoru Buhenvald.

Oni sada tvrde da nisu članovi nikakve grupe, iako postoje jasni dokazi da je Alice održavala kontakte s liderima iste, uključujući i čelnika Alexa koji je već osuđen na zatvorsku kaznu. Također, postoje i transkripti u kojima ona iznosi svoje razloge oko ulaska u takmičenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh