Luda planeta

Za rubriku vjerovali ili ne: Kokoške se udružile i ubile lisicu koja se uvukla u njihov kavez

Kokoške na farmi živine na sjeveroistoku Francuske osumljičene su za ubistvo lisice koja je pokušala da se uvuče u njihov kavez.

Kokoš - Snapshoot

Kako piše “Guardian”, lisica je ušla u kokošinjac u jednoj poljoprivrednoj školi u sumrak prošle nedjelje i ostala zarobljena kada su se automatska vrata koja kontrolišu svjetlost zatvorila.

Tijelo ubijene lisice pronašli su učenici ‘Le Gros Chene’ u Bretanji sljedećeg jutra kada su pošli u obilazak pilića.

– U uglu kokošinjca pronašli smo mrtvu lisicu – rekao je Paskal Daniel, šef poljoprivredne škole, za “AFP” i dodao da je jato kokošaka napalo lisicu kljunovima.

Organska farma slobodnog uzgoja ima kokošinjac koji je otvoren cijeli dan, a kokoške veći dio dana provode napolju, osim ako ne polažu jaja.

– Posljednji put kada je lisica posjetila jedan od školskih kokošinjaca, prije više od godinu dana, bilo je mnogo gore za kokoške – rekao je Daniel, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh