Luda planeta

Restoran uveo kaznu koja treba cijeloj Srbiji – a i šire!

“Razgovor oči u oči, a ne oči u telefon”, deviza je jednog šabačkog restorana čija je vlasnica došla na sjajnu ideju da se njeni gosti što više druže i razgovaraju, umjesto što će većinu vremena provesti skrolajući po telefonu.

Restoran - Facebook

Ana Vasić, vlasnica “Divino” lokala, želi da se ljudi što više druže, pa u program uvodi i karaoke, kao i standup i književno veče. Za djecu su tu mađionačar i “Ne ljuti se čovječe”, piše “B92“. Ova mlada Šapčanka kaže da joj je osnovna ideja da ljude približi jedne drugima, da se više druže i upoznaju.

“U redu, svi smo divni na Facebooku i Instagramu, lijepo se oblačimo, provodimo, putujemo, šta god, ali hajde da to ne kačimo i lajkamo nego da pričamo o tome, da razmjenjujemo utiske, savjete. Organizovali smo nedavno prvi put karaoke veče i nije bilo loše”, kaže Ana.

Ipak, najviše pažnje izazavale su najave “kaznenih” mjera za gledanje u telefon, koje je Vasić u šali najavila na svom Facebook profilu. Mlada Šapčanka najavljuje i da će uvesti standup veče, književno veče, kao i veče bez telefona. Neće naplaćivati ulaznice, samo da to bude zabave radi.

“Našalila sam se da će, ako neko iznese telefon na sto, navodno, samo da baci pogled, konobar naplatiti kaznu od 10 dinara”, kazala je Vasić za “B92“.

Kako dodaje, ovi “penali” zasad važe samo za njeno društvo, ali moguće je da će imati i širu primjenu. Ironično, objava na Facebooku kojom je Ana najavila “borbu” protiv lajkova i života na društvenim mrežama, dobila je najviše komentara i interakcija u posljednje vrijeme.

Vasić posebnu pažnju poklanja mladima, za koje smatra da su najzahtjevniji kada je riječ o opuštanju i druženju.

“Primjetila sam da moja, a imam 37 godina, i starije generacije mnogo lakše ustanu da igraju na proslavama. Više se druže nego mladi. Njima treba najviše vremena, možda čak i alkohola da se opuste. Pritom, najviše su prikovani za telefone”.

Skidamo kapu Ani i restoranu “Divino” koji su smislili jednostavan i efikasan način da ljude vrate ljudima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh