Luda planeta

Umjesto kupaćeg kostima naručenog preko interneta dobio zlatne poluge

Francuz koji je preko interneta naručio kupaći kostim za svoju suprugu dobio je umjesto toga pošiljku sa zlatnicima i zlatnim polugama u vrijednosti od oko 20 hiljada eura, prenosi list “Le point”.

Zlatne poluge - Ilustracija / Avaz.ba

Kako se navodi, paket je u subotu dostavljen 27-godišnjem Žilijenu Šanu koji živi u bretonskom gradiću Van. Nije ga iznenadila pošiljka, jer je očekivao kupaći kostim koji je naručio za svoju suprugu. Međutim, iznenadila ga je težina paketa u odnosu na malu zapreminu.

Kada je otvorio paket, u pošiljci je pronašao zlato: francuski zlatni novac, kovanice koje datiraju sa početka 20. vijeka, kao i zlatne poluge — ukupno 700 grama plemenitog metala u vrijednosti oko 20 hiljada eura, piše “Sputnik”.

Bretonac je pretpostavio da je riječ o logističkoj grešci, pa je odnio paket u gradski komesarijat. Uz pomoć policije uspio je da pronađe i kontaktira pravog primaoca pošiljke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh