Luda planeta

Vožnja aviona će biti laka, samo treba da “pritiskam dugmiće”

Američki tinejdžer je prije nekoliko dana osuđen na petogodišnju uslovnu i novčanu kaznu od hiljadu dolara jer je hteo da ukrade avion avio-kompanije American Eagle sa aerodroma u Arkanzasu.

Avion - Indikator.ba

Pitate se zašto bi neko ukrao avion?

Pa, tinejdžer je ljubitelj lika i djela repera Famous Dex-a, te je želio da stigne na njegov koncert u Ilinoisu. Krađu aviona je planirao mjesec dana unaprijed da bi se konačno tog 4. jula približio ogradi aerodroma, preskočio žicu i potrčao ka letjelici.

Obezbjeđenje ga je vidjelo još dok je preskakao ogradu, ali su uspjeli da ga uhvate tek kada je ušao u avion, tačnije u kokpit.

Ono što je najstrašnije u čitavoj priči jeste da mladić nije imao nikakvog pilotskog iskustva, a policiji je objasnio da je smatrao da će vožnja aviona biti laka i da samo treba da “pritiska dugmiće”, piše “B92“.

Srećom, pa nije uspio da se uvjeri u to.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh