Luda planeta

“Htio bih se probuditi kao…” Profesorica je bila iznenađena školskom zadaćom – da li je učeniku jedinica bila opravdana?

Zamislite da možete da se probudite kao bilo ko ili bilo šta – šta biste izabrali?

Pismeni rad - Kurir.rs

Advertisements

Baš to pitanje postavila je jedna učiteljica u Hrvatskoj, a zadatak učenika po imenu Kristijan toliko ju je zapanjio da mu je odgovorila takođe sastavom.

O ovom sada raspravlja cijela Hrvatska – dijete je napisalo da mašta o tome da se probudi kao – diler. A evo šta na to kažu učiteljica, ali i građani.

“Kristijane!

Tvoja zadaća je zabrinjavajuća. Od svih mogućih zanimanja, životinja pa i stvari ti izabereš da se probudiš kao diler. Da si napisao cijelu radnu svesku i još jednu takvu o toj temi, ne bi dobio dovoljan ni pod razno. Zdrav razum mi ne dozvoljava da ovaj rad prepun ilegalnih radnji i nabrajanja raznih opojnih sredstava uopšte pokušam da ispravim. Napisat ćeš novi sastav s novom temom koju ću ja odrediti i u njoj ne želim više čitati ni o dilerima, ni o drogi, ni o zatvoru, ni o bilo kojim stvarima koje su zakonom RH zabranjene! Duboko sam šokirana”, poručila je učiteljica, nakon čega je upisala i svoju ocjenu – nimalo iznenađujuće, u pitanju je jedinica, piše “Kurir“.

Pismeni rad – Facebook

Zadatak je, opet nimalo začuđujuće, podigao buru na internetu, ali zanimljiva je reakcija komentatora.

“Dijete je obradilo zadatu temu, a nastavnica je trebalo da ocijeni djetetov zadatak, a ne da morališe”, kažu ljudi.

“Nekad su djeca željela da budu vatrogasci, a danas dileri”,- poručuju.

Naravno, ima i onih koji kažu da je jedinica opravdana.

A šta biste vi rekli da vam se dijete vrati iz škole sa ovakvim zadatkom?


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh