Luda planeta

Kako da prebolite raskid u 11 brzih koraka

Morali biste biti vanserijski emocionalni antitalenat, pa da nikada niste bili u vezi. Opet, morali biste biti vanserijski talenat, pa da nikada niste prošli kroz agoniju raskida.

Prekid veze - 24sata.hr

Advertisements

Bilo da ste ostavljeni ili ste vi ostavili, bilo da je zbog manjka ljubavi, prevare ili samo zbog “životnog razmimoilaženja”, raskid umije da bude vrlo težak period za oboje.

Evo nekoliko načina kako da što lakše prođete kroz ovaj nesretni proces:

1. POBACAJTE SVE

Jedan od najisceljujućih poteza. Uzmite veliku crnu kesu za đubre (simbolika je slučajna) i krenite redom po stanu od ulaznih vrata. Sve što bi vas ikada moglo podsetiti na taj emotivni promašaj, ubacite u kesu. Ovde spada sve od poklona do štapića za uši. Nakon što ste je napunili, kesu sa emotivnim smećem odmah izbacite u kontejner. Alternativno, moglo bi vam prijati ukoliko biste potom kontejner i zapalili, ali ovo se ne preporučuje iz sigurnosnih razloga.

2. BLOKIRAJTE NA SVIM DRUŠTVENIM MREŽAMA

Prestanite da izigravate boljeg čovjeka nego što jeste. Ako vam bivši nisu više u životu, nema razloga ni da budu na Fejsu, Twitteru i Instagramu. Sve blokirajte, obrišite sve zajedničke slike, zavalite se u fotelju, sipajte pivo i ponašajte se kao da se sve to nikad nije ni dogodilo. Poricanje je majka sreće.

3. RADUJTE SE PRAVOJ LJUBAVI

Uvijek se sjetite da to što ste istisnuli veliko đubre iz vašeg života, samo znači da ste napravili veliko mjesto za nekog normalnog da ušeta u vaš život. Vrlo je vjerovatno da će ušetati još veće đubre, ali nikad ne odustajte, prije ili kasnije će se pojaviti neko s kim ćete moći da funkcionišete. Zaboga, uvijek se sjetite da ako se udala Sanja Marinković, svi ćemo.

4. ODMAH PRONAĐITE NOVU LJUBAV

Ovo je jako važna stavka. Ništa vam neće više prijati nego da nađete nekog novog. Naravno, ukoliko ne možete naći nikog kvalitetnog toliko brzo, a nemate finansijskog prostora da unajmite prostitutku ili starletu, slobodno privremeno spustite standarde ispod svakog minimuma. Grbavi, vrljavi, žene sa brkovima. Sve je opcija u ovom trenutku.

5. PRISEĆAJTE SE SAMO RUŽNIH STVARI

Zaboravite na sve lijepo što ste imali. Da je bilo lijepo i da je bila ljubav, bili biste zajedno. Dakle, prebacite fokus isključivo na loše stvari. Sjetite se svih ružnih događaja, sjetite se njihovih dlaka iz nosa, sala, celulita, izrastka od farbe. Sjetite se da su slušali Stoju. Pričajte ljudima o tome, biće vam lakše što ih i drugi ne vole.

6. FIZIČKO NASILJE

Iako je užasno primamljivo što za 100 eura i gajbu piva možete naći nekoga da ih isprebija, fizičko nasilje nije rešenje. No, to ne treba da vas spriječi da zamišljate kako im maljem lomite koljena i onda maštate kako svaki put kad ih na promenu vremena žiga prelom, sjete se vas i koliko su đubre bili. Ne dozvolite da vas eparhijski duhovnik ubeđuje drugačije, potpuno je prirodno da bivšima želite da naneseti fizičke povrede svaki put kad na njih pomislite.

7. RAČUNAJTE NA KARMU

Dok gradite temelj za vaš novi život, rasterećen njihovih – zavalite se i čekajte. Pitanje je trenutka kada će se pojaviti neko ko će slomiti njihovo malo, bijedno, prazno srce. Batalite ideju “ko mene kamenom, ja njega hljebom”, uzdajte se u ono što prija vašem srcu, dakle – OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB! Karma radi nepogriješivo. Doduše, to znači da je i ta veza bila karma za vas jer ste bili đubre prema nekome, ali pokušajte da o tome ne razmišljate.

8. VRAĆANJE STVARI

U principu, najbolje bi bilo da zaboravite na vaše stvari koje su ostale kod bivših i da zamišljate kako svaki put kad nalete na njih, prođe ih neka jeza. No, kako je uglavnom riječ o ljudima koji obraza nemaju, pa samim tim ni griže savjesti, možda i nije loše da uzmete svoje stvari. Prije nego što spakujete njihove, otiđite i kupite par najskupljih gaća i ubacite u kesu sa njihovim stvarima. Prožimaće vas blago zadovoljstvo pri pomisli da su se uznemirili kada su videli tuđe gaće među svojim stvarima. Ne opirite se tom osjećaju zadovoljstva, prepustite mu se slobodno.

9. NE PREUVELIČAVAJTE

Iako vam se vjerovatno čini da je apokalipsa i da ste polumrtvi, sjetite se da je njima još gore. Dobro, vjerovatno nije, ali ipak zamišljajte da jeste, to će vas usrećiti. U svakom slučaju, svaki put kada pomislite da vam je teško, sedite u auto i otiđite na Onkologiju da vidite šta je teško.

10. MALI JUBILEJ – “ČETRESNICA”

Ne zamajavjte se starom “o mrtvima sve najlepše”. Vaša pokojna veza zaslužuje sve ono što ste i vi dobili od nje – dakle ništa dobro. Dajte pomen pokojnoj vezi, upriličite malu zabavu za prijatelje da biste obilježili četrdeset dana i pre svakog nazdravljanja, odaspite malo pića na zemlju i uskliknite “Za pokoj veze”. Zabaviće vas to.

11. NASTAVITE DALJE

Prihvatite činjenicu da niste zajedno više i radujte se što sad (tehnički) imate slobodu da se drpate sa preostalih sedam milijardi ljudi na planeti. Sjetite se da nije strašno što više niste u vezi sa nekim sa kim vam nije bilo lijepo. a nije vam bilo lijepo, jer da je zaista bila ljubav u pitanju, sada biste čitali ovaj tekst zajedno i smijali se jadnicima koji su singl. Ponavljajte u sebi mantru “Jedan se oteg'o, drugi se proteg'o” i nastavite dalje dok ne naletite na nekoga ko će vam pružiti mnogo više nego što zaslužujete. Jer zakon vjerovatnoće nalaže da prije ili kasnije morate i vi doći na red za neosnovano veliku ljubav, piše “Noizz“.

UPOZORENJE: Svi likovi i događaji u ovom tekstu su izmišljeni, plod autorove mašte. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna. Autor se odriče odgovornosti u slučaju da se neko prepozna u nekom dijelu teksta i/ili tekstu u cjelosti.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh