Luda planeta

“Da mi bar žena ostane trudna s ljubavnikom, to bi spasilo brak”

Već više od godinu dana zna da mu žena dovodi ljubavnika u kuću, ali ne želi joj to otkriti. Saznao je to kada je ranije došao s posla, ali je tiho u dnevnoj sobi čekao da završe…

Prevara - Net.hr

Advertisements

Ovaj muškarac se hvata za slamku kako bi spasio brak. Čak mu se čini u redu prihvatiti činjenicu da mu žena rodi dijete drugog muškarca, ali ipak nije siguran da bi to završilo dobro. Zatražio je savjet na portalu “The Sun”, od njihove kolumnistice Dear Deidre, prenosi “24sata“…

Ovo je njegova priča, a niže je savjet koji je dobio:

Meni su 44 godine, a mojoj supruzi 39. U braku smo 18 godina. Nikada nismo koristili kontracepciju, ali nismo uspjeli proširiti porodicu.

Supruga uvijek dođe kući s posla puno prije mene. Znam da ima ljubavnika jer sam jedan dan došao ranije kući i čuo zvukove se*sa koji su dopirali s sprata. Nisam konfliktni tip čovjeka pa sam samo otišao u dnevni boravak, sjeo na kauč i pričekao da završe.

Čuo sam zatim suprugu kako tiho ide niz stepenice i nešto šapuće. Čuo sam još nečije korake koji su otišli kroz kuhinju i izašli na stražnja vrata.

Supruga je nakon toga ponovno otišla gore, pretpostavljam da je išla složiti krevet i sakriti dokaze da je još neko bio tamo.

Tiho sam se iskrao van i ponovno ušao, puno glasnije. Zatvorio sam vrata i viknuo da sam doma. Moja žena je bila malo usplahirena i iznenađena što sam došao kući tako rano. Mogao sam jasno u njezinom glasu čuti tjeskobu, a onda olakšanje.

Nastavili smo razgovor kao i inače, o tome kako je provela dan, i to je bilo to.

To se dogodilo prije više od godine dana, i dugo sam razmišljao o tome trebam li je suočiti s time što znam. Istina je da se nisam iznenadio što ima drugoga, jer je naš se*sualni život prilično loš već nekoliko godina. Tako sam to pustio.

Sljedeći put kada sam ranije završio s poslom, nazvao sam je iz kafića na putu kući. Sada sam svjestan ljubavnika, i znam kada je bio u njezinoj blizini. Bude sitnih naznaka, kao neki tragovi na mojem jastuku ili čaša više u perilici posuđa.

Potajno se nadam da će supruga ostati trudna s ljubavnikom. Dijete možda spasi naš brak, a ujedno i učini moju ženu sretnom. Uvijek s čežnjom gleda kolegice na poslu kada odlaze na porodiljni.

Savjet koji je dobio:

To bi možda mogao biti i kraj vašeg braka. Ne možete se više pretvarati da niste svjesni ženine afere, a tada bi ona možda osjećala potrebu reći vam više o svojem ljubavniku – s kime bi željela podizati to dijete.

Znam da ste nervozni zbog sukoba, ali vaš brak je ionako već u krizi. Razgovarajte sa svojom ženom o tome i o njezinim osjećajima vezanima za to što nemate dijete.

Dok tačno ne znate kako se ona osjeća, ne možete znati u kojem smjeru vaš odnos ide. Ako ima ljubavnika samo zato da bi ostala trudna, tada je možda medicinski potpomognuta oplodnja rješenje za vas kao par.

Ukoliko se radi o vašem turobnom se*sualnom životu, tada zajedno pokušajte nešto učiniti. U svakom slučaju ne gurajte glavu u pijesak.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh