Luda planeta

Želio je izgledati kao Beckham, dao 25.000 eura i razočarao se!

Jack Jonson iz Velike Britanije dao je 25.000 eura na plastične operacije jer je želio da liči na slavnog Davida Beckhama.

Jack Jonson i David Beckham - Twitter

Nakon što je više puta otišao pod nož nesretni mladić je shvatio da nikad neće uspjeti da liči na Beckhama.

Suočen sa realnošću, Jonson je odlučio da više neće da uništava svoje tijelo, već se posvetio edukaciji mladih koji su zavisni od plastičnih operacija, prenosi “Avaz“.

“Svako od nas je samo svoj i tako treba da se ponašamo. Treba da budemo svoji, a ne da pokušavamo da izgledamo poput naših idola. Meni je trebalo predugo da to shvatim”, rekao je Jonson koji inače živi od socijalne pomoći.

Jack Jonson – Twitter

Mladić je potrošio sve što je dobio od države jer je želio da bude sjajan.

“Niko ne može da kaže da je Beckham ružan. Ja eto, uopšte ne pratim fudbal, samo sam želio da izgledam kao on”, rekao je Jonson koji je zbog želje da izgleda kao slavni fudbaler stavljao implante u usne i obraze.

Nakon brojnih operacija koje nisu donijele željene rezultate, ovaj nesretni mladić je čak razmišljao da sebi oduzme život.

“Bio sam na ivici. Opsjednutost izgledom me je dovela na korak do samoubistva, ali sam uspio da se izvučem zahvaljujući svojoj mentalnoj snazi, psihijatrima i psiholozima. Nisam više htio da živim jer nisam uspio da postignem ono što sam htio. Tada sam shvatio da ovo više nema smisla i sad želim da edukujem mlade koji slično razmišljaju da odustanu od toga”, tvrdi Jonson.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh