Luda planeta

Njihova djeca sisaju do pete, piške gdje požele, ne idu u školu, ali to nije SVE!

Četvoročlana porodica je izbačena iz svog doma odlukom kućnog savjeta. Razlog je i više nego njevjerovatan, a njihov način života je nešto nad čime će se mnogi zamisliti.

Adel i Met Alen - Facebook

Adel i Met Alen vjeruju da djecu treba pustiti da odrastaju prirodno i zbog toga su čak završili i na TV-u. Ali, tek kada je njihova kćerkica urinirala u prenosu uživo a oni nisu uopšte odreagovali, ljudi su shvatili na šta se to odnosi, prenosi “Žena“…

Ovaj bračni par ne prihvata modernu medicinu, a Adel je dojila svog sina sve do pete godine, dok sada planira da ga sa svojim suprugom školuje u sopstvenom domu.

Međutim, oni su zbog svojih ideala, ostali bez tog istog doma.

“Izbačeni smo jer su se stanari žalili pošto često sušimo naš tepih u hodniku zgrade. Naš stan je mali i kada bismo to radili unutra bila bi velika vlažnost u sobi“, napisala je Adel na društvenoj mreži.

Porodica, inače, u stanu ima i vrt, a svi su smješteni u jednu prostoriju gdje vlada pravi nered. Adel se oba puta porodila prirodno “lotusovim porođajem”, u svom domu, a Met je pomagao.

To podrazumijeva da ona nije išla u bolnicu da joj hirurški odstrane posteljicu i pupčanu vrpcu, već ju je nosila pričvršćenu u hladnoj vrećici sa solju i laticama ruže (da ne bi neprijatno mirisala) dok se nije osušila i prirodno pala.

“Nakon oba porođaja nosila sam pupčanu vrpcu šest dana, sve dok nije prirodno otpala”, rekla je Adel, koja vjeruje da se na taj način oblikuje savršen pupak.

Uglavnom, sve se u njihovom životu je prirodno i to je njihova odluka. Oni se, kako kažu, jesu informisali o ovom načinu života, ali su i prije toga osjećali da je to prava stvar.

Svog sina ne želi da prestane da doji sve dok on sam to ne zatraži, a oba djeteta im – što se u ovom načinu vaspitanja podrazumijeva – nisu vakcinisana.

“Mislim da u toku dojenja dobijaju sve suplemente koji su im potrebni da budu zdravi“, navodi ona.

Adel mlijekom iz svojih dojki liječi i očne infekcije svoje djece, a kada su prehlađeni kao lijek koristi sok od limuna. Navodi da bi za prirodom posegnula i kada bi neko od njih bolovao od neke teže bolesti, poput raka.

Interesantno je da svi spavaju zajedno, što po njihovom mišljenju pozitivno utiče na međusobnu privrženost. Bebu stavljaju prvu na spavanje, zatim starijeg sina, koji je već stasao za školu.

Ali, mama i tata ne žele da on ide u instituciju kao i sva druga djeca, već sa njim provode vrijeme u prirodi i uče ga o biljkama.

Osim toga, Alenovi smatraju da su čitanje i pisanje ključne vještine koje bi trebalo da se unaprijede kod djece, ali na to će sačekati još neko vrijeme dok njihov sin ne poraste dovoljno.

Postoje još mnoge stvari kojih se ova porodica ne pridržava. Na primjer, kada idu na Sunce, oni svoju djecu nikada ne mažu kremama, jer smatraju da je zaštita koju one pružaju zabluda.

Tvrde da su izuzetno bliski sa djecom i da žive u ljubavi, a uskoro će se preseliti na Kostariku, gdje će moći u potpunoj slobodi da žive onako kako žele – prirodno.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh