Luda planeta

JEDAN TATA JE JAKO ZABRNUT JER MU SIN IMA 48 GODINA I NEMA ŽENU, PA GA JE MALO OSRAMOTIO OGLASOM U NOVINAMA

Baron Brooks 48-godišnjak je iz Salt Lake Cityja koji se malo šokirao kad je saznao da se njegova fotografija nalazi na oglasu objavljenom preko cijele stranice jednih dnevnih novina. Oglas je platio njegov otac, zabrinut zbog činjenice što se njegov sin bliži petoj deceniji života, a nema suprugu, niti nasljednika.

Baron Brooks - Hayat

Oglas od 900 dolara gospodin Arthur Brooks platio je u subotnjem izdanju “Coeur d’Alene Press”, a pored fotografije njegovog sina stoji:

“Moje ime je Baron Brooks. Imam 48 godina i nikad se nisam ženio. Živim u Salt Lake Cityju i tražim suprugu koja je spremna i voljna imati djecu što je prije moguće. Izgledam isto kao i na fotografiji, samo sad imam sijedu kosu”, piše “Net“…

Tata spreman za razgovore s kandidatkinjama

Iako je Baron bio šokiran onime što je njegov otac napravio te je oglas nazvao sramotnim, Brooks je dodao kako neće zaustaviti oca da odradi intervjue s kandidatkinjama koje su se javile. “Šta bih ja trebao napraviti? On je već sve dogovorio”, komentarisao je Baron koji je inače vlasnik dvije prodavnice sa zdravom hranom.

Njegov otac Arthur, koji živi na Beverly Hillsu u Kaliforniji, za američke medije izjavio je kako neće odgovarati na upite novinara sve dok ne odraditi intervjue s gospođama koje su se javile. Inače, na popisu kriterija koje kandidatkinje moraju ispunjavati stavio je kako moraju biti nižeg rasta te imati konzervativne političke poglede.

“Buduća supruga vjerojatno će imati između 34 i 38 godina, ali to je sve fleksibilno”, poručuje Arthur.

Napisao sve u prvom licu uz napomenu da “zovu tatu”

“Zamolio sam svog oca da provjeri ljude za mene. On će biti u Coeur d’Alene Resortu, a kad budete zvali, tražite Arthura Brooksa. Možete nazvati na moj trošak u petak, 24. juna. Intervjui će se održati u subotu. Molim vas, ponesite kratki opis, napišite svoju pozadinu i aktualnu fotografiju sa sobom”, dio je oglasa također.

“Vrijedi probati, sad kad je stvar već učinjena”

Baron kaže kako je njegov otac nedavno bio na odmoru u Coeur d’Alene te da se tad vjerovatno sjetio kako bi mogao u njihove novine staviti oglas, budući da je to područje na kojem žive ljudi s uglavnom konzervativnim političkim pogledima. Dodao je kako je njegov otac bolestan te želi dobiti unuka koji bi nastavio porodično prezime.

Kad je za medije pokušao opisati svog oca, izjavio je kako je sličan liku Larryja Davida u TV seriji “Bez oduševljenja, molim”.

“On obično misli da radi dobru stvar pa mu se onda sve odbije u lice”, zaključio je 48-godišnji neženja.

Komentarisao je i kako nikad ne bi sam objavio takav oglas, ali misli kako “vrijedi probati sad kad je stvar već učinjena” te dodaje: “Ne može naškoditi”.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh