Luda planeta

Mladić “provalio” u lavlji kavez, pokušao samoubistvo: On je preživio, a njih su upucali

Lokalne vlasti potvrdile su da su ubili dva lava koji su povrijeđivala 20-godišnjaka koji je ušao u njihov kavez. Mladić se htio ubiti, no doktori vjeruju kako će se potpuno oporaviti.

No image - Haber.ba

Muškarac koji se skinuo do gola i ušao u lavlju nastambu u Zoološkom vrtu u Santiagu u Čileu preživio je incident, ali lavovi nisu. Lokalne vlasti potvrdile su da su ubili dva lava koji su teško povrijeđivala 20-godišnjaka koji je ušao u njihov kavez u subotu ujutro, piše “Daily Mail”…

Teško povrijeđeni mladi muškarac, kojeg su lokalni mediji imenovali kao Franco Louis Ferrada Roman, odvezen je u bolnicu.

“On je ušao u lavlju nastambu, skinuo odjeću i skočio među lavove”,  navode užasnuti svjedoci. Lavovi su ga odmah zaskočili i počeli se “igrati” s njim. Čuvari ZOO-a su morali upucati dva lava kako bi spasili muškarcu život.

“Vjerujemo da je ušao u zoološki vrt kao posjetitelj koji je platio kartu. U vrijeme incidenta park je bio pun posjetitelja. Zatim je ušao u zabranjeni dio parka za posjetitelje, te je provalio u lavlju nastambu kroz krov. Skočio je dolje, skinuo odjeću i počeo privlačiti lavove na sebe”, kazala je Alejandra Montalba, direktorica ZOO-a. Dodala je kako je strašno pogođena smrću dva lava, mužjaka i ženke. Ipak, napominje kako ZOO ima utvrđeni protokol u ovakvim situacijama jer su im ljudski životi na prvom mjestu.

“Nažalost, nismo imali brzo djelujuće sredstvo za omamljivanje kojim smo mogli zaustaviti lavove od mrcvarenja čovjeka”, rekla je.

No, jedna svjedokinja napada, Cynthia Vasquez, kazala je za čilenske medije da su čuvari bili spori u reakciji i da životinje nisu napale čovjeka odmah kad je ušao u nastambu.

“Ušao je u nastambu s krova i lavovi su se prvo samo igrali s njim, a tek kasnije su ga napali. Čuvari su prvo vodom pokušavali otjerati lavove, onda su evakuisali ostale posjetioce, a tek onda zapucali”, rekla je. Dodala je kako je muškarac cijelo vrijeme vikao neke vjerske stvari o Isusu.

Jedan muškarac koji je za vrijeme napada bio u parku sa sinom rekao je:

“Svi su počeli vrištati kada su vidjeli muškarca u nastambi. U parku je bilo mnogo djece i roditelji su im odmah počeli pokrivati oči da ne vide kako ga lavovi napadaju”.

U muškarčevoj odjeći pronađeno je oproštajno pismo u kojem je naveo da je nadolazeća apokalipsa razlog zašto će si oduzeti život.

Iako je u bolnicu dovezene u teškom stanju, doktori su ga uspjeli stabilizovati te mu život više nije u opasnosti. Očekuje se da će se potpuno oporaviti, piše “Daily Mail“…


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh