Svijet

Rusija najavila zabranu ulaska u zemlju 500 Amerikanaca: Na popisu i Obama

Rusko ministarstvo vanjskih poslova danas je objavilo da je bivši američki predsjednik Barrack Obama među 500 američkih državljana kojima će se zabraniti ulazak u zemlju, kao odgovor na posljednji krug sankcija Washingtona.

Barack Obama - Nezavisne.com

Ministarstvo je također reklo da je Rusija odbila najnoviji američki zahtjev za konzularnim posjetom zatvorenom novinaru Wall Street Journala Evanu Gershkovichu, koji je uhapšen u martu pod sumnjom za špijunažu.

Taj je potez potaknuo SAD da prošli mjesec odbije vize novinarima koji su trebali putovati s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim u Ujedinjene narode.

“Washington je trebao davno naučiti da nijedan neprijateljski napad na Rusiju neće proći nekažnjeno”, stoji u saopćenju.

Ranije u petak, SAD je najavio sankcije protiv 300 osoba i kompaniji u Rusiji, dodatno jačajući jedne od već najoštrijih sankcija ikad uvedenih nekoj zemlji.

Sankcije su proširene na više sektora ruske ekonomije, uključujući arhitekturu, proizvodnju i građevinarstvo, pa sada bilo koja osoba ili subjekt koji djeluje u tim sektorima može biti pogođen sankcijama. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh