Svijet

VELIKA TRAGEDIJA: Krenuli na utakmicu pa sletjeli u jarak, trener poginuo, 11 fudbalera povrijeđeno

Vozač izgubio kontrolu.

Nesreća u Francuskoj - screenshot

Velika tragedija zadesila je francuski fudbal pošto se na putu ka utakmici mini bus koji je prevozio omladince kluba “Avenir Fut Lozere” sudario sa drugim mini busom i u tom saobraćajnoj nesreći poginuo je jedan čovjek, a 11 je ozbiljno povrijeđeno.

Preminuli čovjek je prema pisanju francuskih medija 26-godišnji trener tima koji je vozio mini bus i ime mu je Antonin.

– Mi smo u šoku, cijeli sport u Lozeru je u žalosti. Dobili smo mnogo poruka podrđke od naših fudbaera, košarkaša i rukometaša – rekao je predsjednik kluba Fabijan Bernar, pa progovorio o preminulom preminulom treneru:

– On je bio u klubu od 2020. godine. Bio je strastven i popularan, volio je fudbal. Najbolja počast koju mu možemo odati je da se vratimo na teren. Nosit ćemo crnu traku na dresu u narednim utakmicama i održat ćemo minut ćutanja – zaključio je on.

Nesreća se desila u nedelju 14. maja oko 20 časova po lokalnom vremenu kada su se sudarila dva mini busa u La Lubijeru blizu Rodeza, a najveći dio povrijeđenih su 13-godišnjaci. Sve je počelo kada je jedno od vozia skrenulo ka jarku i izgubilo kontrolu, a pokrenuta je istraga zašto se to desilo, piše Srbija Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh