Svijet

Britanija šalje borbene dronove Ukrajini

“Radi se o oružju koje će biti isporučeno u narednim mjesecima dok se Ukrajina priprema intenzivirati svoj otpor ruskoj invaziji”…

Britanija šalje borbene dronove Ukrajini - agencije

Domet tih dronova namijenjenih napadima na neprijateljske mete iznosi više od 200 kilometara, objavila je jutros britanska vlada nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stigao u London na razgovore s britanskim premijerom Rishijem Sunakom.

“Danas će premijer potvrditi dodatne isporuke stotina raketa za protuzračnu obranu te dodatne bespilotne letjelice, uključujući stotine novih dalekometnih borbenih dronova dometa većeg od 200 kilometara”, stoji u saopćenju britanske vlade koje prenosi Reuters.

“Radi se o oružju koje će biti isporučeno u narednim mjesecima dok se Ukrajina priprema intenzivirati svoj otpor ruskoj invaziji”, navela je britanska vlada u saopćenju, piše Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh